Магарешката кожа – един от скъпоценните камъни в китайската медицина

Желатин от магарешка кожа за “здравословно хранене” за дълголетие, което връща младостта.

 Желатинът от магарешка кожа има мощен тонизиращ ефект, подобрява кръвообращението, укрепва имунната система и помага за отстраняването на различни токсини от тялото.
В Китай това вещество се счита за толкова ефективно, че заедно с рогата и женшена е включен в “трите скъпоценни камъка на китайската медицина”. Механизмът на действие: подобрява метаболитните процеси на целия организъм, доставя на централната нервна система  енергия, спира кървенето, подобрява съня, укрепва сърдечния мускул, ставите, косата, ноктите, забавя стареенето.

Всичко гореказано  довежда до унищожаването на магаретата в Киргизстан, където тези животни, са основното средство за транспорт, на бедните земеделски стопани.  Според правителството на страната за пет години броят на магаретата  е намалял  повече от два пъти: от 77 хиляди през 2012 г. на 33 хиляди в края на 2017 година. Магаретата се изнасят  в Китай, където от кожата им се произвежда  средство за традиционна медицина, което се дава за еликсир на младостта, подобрява кръвообращението, спестява от спонтанен аборт и забавя стареенето на кожата.

За да задоволите търсенето на това лекарство, Китай се  нуждаете от четири милиона кожи годишно. Преди, те бяха закупувани ни от Африка, но след забраната за продажбата на животни в чужбина, която беше въведена в седем африкански страни, производителите на желатин ejiao се насочиха към Централна Азия. Само за седемте месеца на 2018 г. от Киргизстан са били изкупени 17 хиляди магарета.

В допълнение, към законните трафиканти в страната има и такива, които крадат животни от законните им собственици и ги продават в Китай, представяйки ги като свои собствени. Много земеделци започнаха да крият магаретата си в зимниците, но това не винаги е от полза. Крадците продължават да ги крадат или убиват и дори премахват кожата им  на място.  С това рязко намаляване на  магаретата в Киргизстан, те  могат да изчезнат само за две или три години.euronews

5 КОМЕНТАРИ

  1. За сметка на това, броя на двукраките магарета продължава да расте, особенно в средите на управляващите !!!

    • Валери Шопов, не си прав!
      Избирателите СМЕ магарета – товарят ни, рИвем, но мъкнем непосилния товар. 😉

  2. В парламентът има 240 такива,да ги изнесем за Китай,че само вредят на държавата.

  3. Въобще…..ако китайците обявят някое животно за…..лечебно…..то става изчезващ вид. Усурийския тигър е почти изяден, за панда разстрелват, магарето явно е наред…..

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук