Как да печелим от козите допълнително

Както и у нас, така и по света продукцията от козите не се изкупува на кой знае какви високи цени. Това е накарало американския козевъда Лайнел Морз да търси допълнителни начини за увеличаване на приходите.
През последните години, на почти всички изложби по животновъдство, има обособени детски кътове, където градските деца могат на живо да се докоснат до агънца, козлета, зайчета и пилета. Оказва се, че най-общителни и бързо свикващи с емоциите на децата са козичките. Този фермер, поканил гости на своята ферма, а те били почитатели на йога. Разпънали килимчетата и почнали тренировката. Козите, като любопитни животни веднага дошли и участвали в упражненията. Тогава се ражда и името на този спорт – Коза йога. Това не е йога за кози; с техните способности за катерене и гимнастика е очевидно, че козите са физически по-добре от хората. Вместо това, козите на Морс – смес от нигерийски джудже и пигми кози, с един пълен буер. Те повече служат като терапевтични животни по време на провеждане час по йога. Идеята е „прегърната” от ръководството на летището в Денвър. Един склад, които не се използва, е превърнат в салон за йога – застилат се рогозки, намира се инструктор и съответно се пускат свободно десетина кози..
“Искахме да изненадаме нашите пътници, но също така да покажем на света, че престоя на летището, може да бъде приятно, отпускащо и забавно”, – казват от екипа по комуникациите на летището.
Това звучи странно – играеш йога и около тебе се разхождат куп кози. Козите са смешни животни и идеята се оказва много по-популярна, отколкото си представяли организаторите.
Ако мислите, че това звучи като още един фитнес трик, бъдете сигурни, че това не е така.
Според Центровете на заболяванията, животните могат да намалят кръвното налягане, нивата на холестерола, нивата на триглицеридите и чувството на самота, което ги правят идеален спътник за йога. Животните могат да бъдат включени в йога и други форми на физическо натоварване, за да се намали тревожността и да се намали възбудата на симпатиковата нервна систем.
Дори и само да харесате животно, това може да предизвика автоматично отпускащ релакс, който води до освобождаването на серотонин, пролактин и окситоцин -хормони, които играят роля за повишаване на настроението.”
Източник О.К.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук