2 част: Лошите майки се „заключват”

Време за прочит: 1 минута

Че сме в разгара на агнилната кампания се уверихме след няколко обаждания по повод статията ни

1 част: Лошите майки се „заключват”

Щом се интересуваме от това, може да си направим извода, че има много агнета и че нашите овцевъди са максималисти и са решили да опазят всяко новородено. В горепосочения материал е дадено как американските овцевъди „наказват” лошите майки. Нищо ново за нашите фермери. В  САЩ се отглеждат толкова овце, колкото и у нас и съответно те са привилегированите в сравнение с кравите. На овцете се гледа с друго око. Почти като на домашни любимци. Това го казваме не случайно, защото нашите ограничители във фермите са обикновено сезала или някоя ограничителна дъска.

По отношение на фиксаторите на овце имаме развитие и фирма Лимк ООД ни демонстрира това.

“ЛИМК” оод / Хранителни решетки със заключващ механизъм за овце и кози

Какво използват американските овцевъди по време на агнилната кампания, за да успокоят „лошите” майки.

На първо място заградено пространство или както ние му казваме – бокс. Докато у нас правим индивидуални боксове, те правят един голям, но с фиксатори.

За да имаме фиксатор, трябва малко въображение и много малко майсторлък. Как се прави този фиксатор сме обяснили в предния материал. Сега ви показваме един от вариантите  за сглобяване и фиксиране. Ясно се виждат на вертикалната дъска няколкото дупки през известно разстояние, които позволяват по-голям или малък отвор за врата на майката. Хората дори са направили дръжка на подвижната дъска за по-лесното ú предвижване.

Третата картинка показва вече укротената майка , която без проблемно храни агнетата си.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук