Ние коментираме вашите коментари: Руси Кънев – “Идеята за доплащане на разликата между себестойност и изкупни цена, е най-доброто и правилно подпомагане”

Много пъти, когато фермерите са индиферентни към това, което се случва или си мълчат, сме употребявали заглавието на романа на Томас Харис – „Мълчанието на агнетата“.
След като получихме изказването на фермера – говедовъд Руси Кънев, се уверихме за пореден път, че днешния фермер-говедовъд, независимо от големината на фермата му, си е професионалист, както по въпросите за отглеждането на кравите, така и по икономиката и управлението на фермата.
Това не е фермерът, който навел глава и знае само да дой и да храни крави. Такава теория развива един експерт по животновъдство, сега и експерт по историята на животновъдството, (показващ се често по разни телевизии). За съжаление науката по отношение ситуацията в животновъдството мълчи. За сметка на това фермерите говорят.
Прочетете изказването на фермера Русев и ще се уверите, че нашите фермери са и наука, и икономисти и специалисти по отглеждане на крави.
Говедовъд

РУСИ  КЪНЕВ: Положението наистина е критично, и аз като представител на малките ферми с 44 млечни крави и 18 подрастващи женски телета, се чудя как да направя нещата така, че да не сме на минус и то при положение, че кравите са на паша тази година, добре е че си произвеждаме концентрираният и малка част от грубия фураж.

Тези, които го купуват не знам изобщо как ще оцелеят.
Но пък от друга страна защо да не си продадем готовото зърно и да вземем едни бързи пари, а да го даваме на кравите и мандрата да се гаври с нейните 78 стотинки.

До есен има време, но много около нас наистина чакат да мине периодът на задържане и продават всичко, че и кравите сега имат цена, предлагат по 3-3,50 на живо тегло.

Иначе браво на всички представители, които ходиха в Брюксел и се мъчат всячески да по променят нещо, но това няма да стане със 100 лв на крава, искат се много пари за да може нещата да тръгнат, но се искат пари, които да се дават на хората, които произвеждат, плащат данъци и да няма разделение между малки и големи.

Идеята за доплащане на разликата между себестойност и изкупни цена е най-доброто и правилно подпомагане, но като знаем, че държавата няма пари за нищо, ми се струва направо фантастично.

Ако имаме повече такива фермери, сигурни сме, че животновъдството в България няма да изчезне.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук