Как го правят другите: Хуманното отношение към животните – Унгария

В края на май в Унгария започва реализирането на безвъзмездна помощ за субсидията за хуманно отношение към дребните преживни животни.

Целта на подкрепата за хуманно отношение към дребните преживни животни е да допринесе за непрекъснатото развитие на защитата и здравето на животните в сектора на овцете и козите и да насърчи земеделските стопани да надхвърлят съответните задължителни стандарти, за да подобрят стандартите за хуманно отношение към животните. В случая ДПЖ.

Периодът на ангажимент за подкрепата е от 1 юли 2022 г. до 31 декември 2024 г. Минималният брой животни, отговарящи на условията, е допустима животинска единица, съответстваща на 2 животински единици, т.е. 14 животни.

Дейностите, подкрепени от интервенцията, включват грижа за копитата, контрол на вътрешна паразитна инвазия, борба с външни паразити, както  мухи и комари, глухари и минерални. За изпълнение на тези задължения е налична невъзстановима субсидия.

Всеки земеделски производител, който е вписан в регистрационните системи като стопанин на животни и има приподписана декларация от своя официален ветеринарен лекар, че неговите ферми напълно отговарят на действащите стандарти за хуманно отношение към животните, има право да кандидатства за помощ.

Източник: MTI

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук