Посланието на животновъдите

Като фермери ние защитаваме нашите семейни ферми и сме убедени, че правим нещата правилно. Ние сме част от основен сектор за селската среда, защото се грижим и уважаваме природните ресурси, от които зависи нашата дейност, и за обществото, защото осигуряваме най-качественото мляко и месо, като се грижим и уважаваме нашите животни.

Като всеки човек, ние, животновъдите, търсим рентабилността на нашата работа, за да издържаме семействата си. Говорим за работа, която основно се състой в грижа за животните ни, от понеделник до неделя и от януари до декември.
Говорим за работа, която отговаря на строги стандарти за хуманно отношение към животните и здраве, безопасност на храните и управление на отпадъците.
Говорим за работа, която решаващо допринася за устойчивостта на околната среда, защото използваме разумно природните ресурси, и за социалната устойчивост, защото създаваме население в селските райони, генерираме икономическа активност и произвеждаме качествена храна.
Говорим за работа, с която се гордеем.

Днес обаче приемствеността във фермата  е застрашена. На първо място, поради ниската рентабилност поради силното увеличение на производствените разходи: главно в цените на суровините и в енергийните доставки. Второ, поради трудността при намирането на работна ръка във все по-обезлюдена селска среда.

Имаме нужда цената, която потребителите плащат за храната, която произвеждаме, да бъде достатъчна, за да гарантира рентабилността на онези, които го правят възможно: животновъдство, промишленост и дистрибуция. И разпределението на тази цена трябва да бъде справедливо. Трябва също така да можем да накараме обществото да осъзнае и да признае необходимостта от поддържане на населението и дейността в селските райони, като единственият начин за опазване на околната среда и гарантиране на наличието на здравословна, безопасна и устойчива храна. Ние сме страстни към работата си. Искаме да ви предложим всичко необходимо, за да се насладите на най-добрия вкус

Ние сме земеделски производители и вярваме, че опитът и технологията могат да вървят ръка за ръка за получаване на най-добрите продукти. От фермата до масата, ние се грижим за целия процес, така че млякото ни да достигне най-високо качество с най-добри гаранции.

 Прочитайки това есе, някои ще  се запита, за какво е това послание. Отговорът е – да не се забравя, че има животновъди, които все още произвеждат и хранят народа си.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук