Стартира виртуалната приемна на МЗХГ

Днес бе даден старта на една хубава инициатива от страна на МЗХГ. Дано тази платформа  да се развива добре и дава повече отговори на нашите фермери. Виждаме, че организаторите ще публикуват въпросите и отговорите в сайта на МЗ за да бъдат достъпни  за всички. Идеи за развитието има колкото искате.
Но нека сега да се уверим от ползите на този замисъл, да се видят силните и слаби страни и съответно да се коригират и тогава да се продължи напред.

Желаем успех на екипа на МЗ.
Govedovad.com

Стартира виртуалната приемна в Министерство на земеделието, която министър Иванов обяви като една от крачките за прозрачност в работата на ведомството и отвореност към проблемите на българските земеделци.

В първата виртуална среща взеха участие трима ръководители на дирекции „Растениевъдство”, „Животновъдство” и „Политики по агрохранителната верига”, които отговориха на близо 30 въпроса от различни организации и граждани.

В частта „Животновъдство”, ръководителят на дирекцията Деница Ковачева, отговори на запитвания за мерките в подкрепа на птицевъдството и бъдещето на сектора;
– ще могат ли да се заявяват животни по две мерки едновременно – ПНДЖ (3) и Агроекология (Мярка 10);
– какви са възможностите, които предоставя нова интервенция, заложена в Стратегическия план, която ще се прилага от 2023 г.
– по отношение на подпомагане на застрашени породи;
– какво включва СПО/реализация на пазара на месо, приплоди при застрашени породи, субсидиите включват ли се с обема на стопанството;
– как и по какъв начин министерството ще подпомага свиневъдния сектор в България.

В частта „Политики по агрохранителната верига”  директорът на дирекцията Милена Трендафилова, отговори на питане свързано със заплащането от страна на сектора на лабораторни изследвания за целите на планирания официален контрол в Закона за управление на агрохранителната верига и Закона за фуражите.

Припомняме, че виртуалната приемна ще се провежда всеки месец като информация за нея ще бъде публикувана на сайта на Министерство на земеделието.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук