Борба за цената на овчето мляко

У нас продължава, както мълчанието на „ястребите”  така и на „ агнетата”

Мълчанието на „ястребите” и на „агнетата”

Мълчанието на „ястребите” и на „агнетата”

Както вече казахме гюмовете за мляко са калайдисани, измити и дезинфекцирани, ама млякото го няма. Дори няма и оферти за цена. На същата точка са и испанските овцевъди от млечния сектор, които все още не могат да си стиснат ръцете с млекопреработвателите.

От организацията на овцевъдите в Испания – райони Кастилия и Леон / UCCL/ изчисляват, че след  увеличение от 30% на фуража  и  310%  увеличение на цената на електроенергията, фермерите на млечни овце не покриват производствените си разходи с настоящите цени, които им се предлагат,  тъй като разходите им са се увеличили с 22% през последните шест месеца.

Тази ситуация е неустойчива, според земеделската организация, а от януари 2021 г. до октомври, според последните известни досега данни, 137 млечни овцевъди са изчезнали в Кастилия и Леон.

От Съюза твърдят, че предложените договори относно изкупуването на млякото трябва да бъдат преразгледани и коригирани.

Съюзът  призовава секторът на млечните овце да бъде по-обединен от всякога и насърчава фермерите да не подписват никакви договори, които не покриват производствените им разходи.
Изисква се и подкрепа от страна на администрацията, за да се наблюдават злоупотреби с оферти за фермери, при които предлаганата цена не покрива производствените разходи на животновъдните ферми:

Източник / UCCL/

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук