В чинията – скакалци

Менюто на европееца се разнообразява непрекъснато. След официалното признаване за брашнените червей, че могат да се предлагат в магазините и ресторантите, дойде и ред на скакалците.

Гражданите на ЕС вече могат да ядат и скакалец. Това стана възможно преди няколко дни, когато ЕК одобри европейския скакалец за храна. А това стана след искане на Нидерландска компания за производство на храна.

Съвсем скоро  скакалецът може да бъде продаван смлян, но също така и замразен или изсушен. След това краката и крилцата трябва да се отделят, за да не се натоварва прекалено много  храносмилателната система. Насекомото може да се яде като лека закуска, но може да служи и като съставка за други храни. Скакалецът е богат на важни протеини, наред с други неща, и може да послужи добре като заместител на месото.

Насекомите вече се ядат навсякъде по света, но в Европа доскоро само един вид скакалци се използваше за храна на животните. Това се промени с жълтия брашнен червей, който е в менюто на ЕС от няколко месеца.

Нидерландия също смята, че насекомите трябва да се озовават по-често в чиниите ни през следващите години.
Създателите на политики смятат, че те  по-малко негативно върху околната среда и климата, отколкото, например, говедата.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук