За 4 месеца – 45 килограма

Овцете от турската порода Akkaraman, които могат да достигнат живо тегло от 45 килограма за 4 месеца, са разработени в проучванията за развъждане, проведени в Центъра за прилагане и изследване на земеделието Айхан Сахенк в Университета Нигде Омер Халисдемир.

62 говеда, 251 овце и 8 500 птици се отглеждат в центъра, създаден със съвременни технологии на площ от около 2500 дка в област Бор, / от прочетеното разбираме, че това е Станция за контрол на продуктивността на животните.

Студентите тук могат да експериментират всякакви проекти. В този контекст се отглеждат овце Akkaraman, увеличава се скоростта на растеж и развитие и добивът на месо и се предлагат в услуга на фермерите в региона.

Директор на Центъра проф. Д-р Айхан Джейхан каза, че в звеното за овце и кози има 3 различни породи овце и че овцете Аккараман съставляват основните ядра.

Посочва, че  също работят върху овцете Kangal Akkaraman и Bafra, Джейхан каза: “Областта, върху която се фокусираме, е овцете Akkaraman. Почти цялата ни научна работа се концентрира при тази порода овца. Искаме да отговорим на качествените развъдни изисквания на нашите фермери, като отглеждаме породите овце Akkaraman и овцете Kangal Akkaraman при сегашните условия на климат, хранене и грижи. той проговори.

След шест месеца наблюдение и снимане на резултатите от прираста при овцете, може да се каже със сигурност, че агнетата от породата Akkaraman могат  за 4 и полвина месеца да достигнат живо тегло от 46 кг.

източник: trthaeber.com

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук