Започна се. Таван за фермите

Списъкът от дискриминации към говедовъдите се увеличава.

Започна се с тавана на животните във фермите.

В Испания правителството се обсъжда кралски указ, където се разрешава строителство на ферми, в които ще се отглеждат максимум 725 бр млечни крави или 1400 бр говеда за угояване.

  • С указа, ведомството иска да постави серия от нови изисквания за млечното животновъдство в Испания, с които трябва да се отговори на предизвикателствата в областта на опазването на околната среда и биосигурността, както и здравето и защитата на животните. По-конкретно се планира, наред с други неща, да се въведе минимално разстояние от 500 м до съществуващите обори, и до ново строящите се, за да се затрудни разпространението на епидемии.

Освен това фермите трябва да гарантират много добро качеството на питейната вода и да поддържат болнични помещения  за болните животни.

Фокус на медийния интерес обаче е уговорката, че размерът на новите стопански сгради, трябва да бъде ограничен до максимум 725 млечни крави или 1400 животни за угояване. Това е много повече от средния размер на фермата, който според данни на държавното правителство  в момента са 64 крави в млечното животновъдство, през 2020 г.

Освен това Грийнпийс призова да бъде предотвратено планираното изграждане на ферма с общо 22 000 млечни крави в Новиеркас в западната част на Сарагоса. Също Освен това гражданските движения предприемат действия срещу големи ферми – ферма за птици носачки от 1 500 000 бр. и свинеферма с годишно производство от 650 000 бр прасета.

Бъдете сигурни. Исканията на тези, които не отглеждат животни, а пазарят по магазините ще продължават да нарастват. Не се лъжете, че защитават дребните, семейни ферми.

Чакаме следващото искане.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук