McDonald’s с първия вегански бургер

Втори „скок” на бургери от нов тип /без месо от животни/ се направи през последните дни. Първият беше в Хамбург. Интересното е, че най-много се инвестира в технологиите за производство на продукти за хранене без суровина от животински произход фирми.

 В Обединеното кралство McDonald’s, след три години изследвания и експерименти, пусна на пазара първият бургер McPlant на базата на протеини от растителна основа.

McPlant разполага с котлет от грахов протеин и реплика на веганско сирене, което се приближава да емблематичното сирене на Макдоналдс. Рецептата за бургери е разработена в сътрудничество с Beyond Meat.
Хамбургера се сервира със сос, който отговаря на нуждите на растителната диета: маруля, лук, домати, кисели краставички, кетчуп и горчица.

От 29 септември McPlant  тества в 10 ресторанта в Ковънтри веганските хамбургери на цена от  £ 3,49 и ще започне да се продава в 250 ресторанта в Обединеното кралство от 13 октомври.
Плановете на McDonald’s да го включат в менюто на британската си верига за бързо хранене изцяло са за през 2022 г.

Вегетарианският бургер съдържа 429 калории.. Сигурна е обаче, че бургерът ще се хареса не само на веганите, но и на всички останали.

Търсенето на вегетариански продукти във Великобритания скочи миналата година, когато хората намалиха потреблението на месо на фона на пандемията.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук