Правим водка от мляко

Както другите селскостопански продукти атакуват пазара на мляко, така и млекопроизводителите отговарят на удара и започват да произвеждат водка. След, като в Англия преди няколко години се появи уиски от мляко, сега това се случи и в Канада. Само,че водка. Никой не си дава или подарява пазарите. Битката, макар и без шрапнели и кръв,  е също много жестока. Всъщност тя сега и започва. В нея вече се включват защитниците на природата, защитниците на животните, веганите. Бъдете сигурни ще има и още.

Каква е историята и откъде идва тази идея?

На пазара се появи нов вид водка, който съдържа компонент, който го отличава от всички останали! Водката е от мляко! “Vodkow” е създаден от братовчедите Омид и Нийл, те са собственици на млечната дестилационна в Алмонте,  Онтарио, Канада.
Омид е  инженер-химик и след като разговаря с Нийл, който е млекопроизводител, научил, че ежедневно обезмасленото мляко и белтъчините отиват в канализацията, заедно със съдържащата се в тях захар. Разговорът бързо променя посоката и се превръща във въпроса:

“Можем ли да направим алкохол от млякото в този случай?”.
Алкохолите са направени чрез захарна ферментация, и както се оказва, може да се произведе и направи от мляко!
– “По този начин създаваме нови възможности за млекопроизводителите, като същевременно намаляваме количеството на отпадъците. Използваме захар, рядко използвана за производството на алкохол – млечна захар – лактоза – обясняват братовчедите.
Получената водка е безглутенов алкохол, което е неговото голямо предимство!

Govedovad.com

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук