На някой им помагат

Виждайки тежката ситуация, специално в животновъдството, помощта си предлагат както държавни институции така и частни фирми, кооперативи, фондации и много други.

За наше съжаление това се случва в Румъния.
Този път „ръка” на животновъдите подаде окръжната администрация на окръг Арад. Съветът на окръга стана партньор на Асоциацията за модернизация и балансирано развитие на селското стопанство  в подкрепа на животновъдите в окръг Арад.

Това споразумение гарантира достъпа на всички животновъди в окръг Арад до онлайн платформата www.boorsa.ro и развитието на бизнеса за животновъдите.

„В резултат на затварянето на панаири и приюти за животни, извънредната пандемична ситуация, причинена от Ковид 19, на животновъдите в окръг Арад е забранено да пътуват, за да продадат животните си.
Това се отразява на бизнеса им.
Ето защо всички животновъди от окръг Арад, без дискриминация, ще могат да се възползват от услугите на платформата за продажби на живи животни , чрез публичен търг – казват от администрацията.

В рамките на това партньорство общинският съвет на Арад ще подкрепя организирането, популяризирането и провеждането на срещи между всички местни фактори, заинтересовани от достъпа до АГРОЗООТЕХНИЧЕСКАТА БОРСА, а именно животновъди, ветеринарни лекари, лицензирани кланици, лицензирани превозвачи, местни представители, дирекция Земеделие и  Земеделската камара. Съгласно споразумението за партньорство, общинският съвет на Арад няма да търси такси за това.

от Букурещ – Костел Гита

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук