За юли – цена от 0.82 евро за кг мляко

Чудим се дали да продължим да ви информираме за цените на овчето мляко в Европа и света.

Имаме запитване да кежем каква е цената на млякото в Пакистан. Знаем, че това не е на сериозно.

Защото:
Въобще нищо не ни интересува. С изключение на субсидиите и да се продаде някои и друг килограм сирене на черно. Но както казват хората, всяко начало си има и край.

Дори НОКА ще се окаже безсилна да защитава членовете си при ниска продукция, както се случва в момента. Причината за това са ниските цени на овчето мляко.
Да, да доиш овце на ръка, няма нищо по-мъчно от това и ниските цени демотивират производителитие.

 Не случайно публикуваме настоящите цени на овчето млякото. У нас са едни от най-ниските, а продукта на рафта, е почти колкото в Гърция – става дума за овчето сирене. По този начин искаме да подканим мандрите да вдигнат цените поне до средното за Европа. А може би да ги направим както в Пакистан, както подхвърля  нашият  читател. Там кравето мляко се продава за 67 стотинки, а биволското 0.97 лева

Да видим какви са цените на овчето мляко в Испания.


Месец юли – 2021 г е положителен за производителите на овче мляко в Испания, тъй като средната цена, достигната в Испания  е 0.82 евро за кг. Тази сума е с 1,9% по-голяма от  регистрираната месец по-рано. Годишната еволюция също е положителна, тъй като през юли 2020 г. средната цена в Испания едва е достигнала 0.72 евро за кг. Следователно увеличението през последната финансова година е 7,6%.

През юли двата големи кооператива в Кастилия, увеличиха различно цената на овчето мляко. Въпрос на договаряне и заявки от преработвателите. Кастилия-Ла Манча успяв да  повиши цената до 0.89 цента  благодарение на бума, преживян от цените на овче мляко, предназначено за производството на ЗНП  Maнчего. От своя страна в Кастилия Леоне има  леко увеличение и цената е 0.78 цента – почти колкото и у нас.

На другия полюс е цената на овчето мляко в  Каталуния, която продължава да има много високи средни цени в сравнение с останалите автономни общности.  Каталунските производители получават средно 1.38 евро на кг.

Има разлика от пакистанските цени нали.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук