Война за цената на млякото, ще бъде поискана субсидия за фуража

0

За жалост, това не се случва при нас.

Животновъдите от остров  Крит са в паника, както  информира AgroTypos, относно цените на козето и овче мляко през новия сезон.

Както президентът на Асоциацията по животновъдство  г -н Пападакис  заяви пред AgroTypos: „Имахме среща в Центъра по труда, преди няколко дни Асоциациите по животновъдство и решихме да не даваме на никого мляко, на цена под 1,20 евро за килограм. В срещата участвуваха и представители на други животновъдни асоциации.
Разходите за развъждане са се увеличили драстично за нас и няма да отстъпим. Следващата седмица ще поканим прекупвачите на мляко на среща, за да ни разкажат за своите решения за ценообразуване. Миналата година получавахме от 75 до 90 цента за килограм. Няма да допуснем това да се повтори тази година.

Предложения до Съвета на директорите на SEC

Субсидирането на транспорта в Крит, но и на останалата част от островна Гърция, но и субсидирането на фуражи на 50% от цената, е предложението, което ще бъде обсъдено в четвъртък в Управителния съвет на Гръцката асоциация по животновъдство, което да бъде изпратено като искане до Министерство на земеделието, което нашите организации правят  от дълго време.

Както подчертава Патеракис, животновъд от Крит и член на Съвета на директорите на SEK, докато говори пред AgroTypos, ситуацията е драматична и добрата цена на млякото само за една година не спасява ситуацията. Според него е наложително държавата да субсидира фуражите или да намали ДДС, както беше направено в чужбина.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук