РОГА И КОПИТА: вашите критики и коментари – нашите отговори

0
Много често след публикуване на наши материали получаваме критики и коментари, ето някои от тях ….
  • „Поредната статията за животновъдството която не засяга нашите производители.  Писна ми да чета за германски и холандски фермери или пък за мисюлманските страни, напишете статия за Многото проблеми в родното животновъдството, за това как всеки ден фалират колеги за бумащината в сектора и за всички трудности пред който са изправени нашите фермери и може да имате повече читатели”
  • Здравейте. А бе Вие щом имате информация си пишете. Има кой да чете.
  • Затрихме си пазарите и си унищожихме животновъдството. Хвалехме се, че имаме пазар за 1 милион агнета, ама не ставало, защото овцете били само 500 хиляди и точка. Ами за две три години ако субсидираш добре овцевъдството а не зърнарите, олигарси и хора от чужбина ще дойдат да станат овцевъди и ще има онези 1 милион агнета за Катар.
  • Пишете повече за българското животновъдсто, стига сте ни заливали с материали за чуждите страни

По отношение милиона агнета, все още имаме шанс да ги достигнем. Как ще стане обаче, не смеем да прогнозираме. Като цяло, може да се отчете тази година за сполучлива за овцевъдите. Успяха да реализират агнетата си, на родния пазар навреме и на добри цени. Вероятно това е и най-добрата формула, при сегашното ни производство за реализацията на продукцията.

Въпроса за овчето мляко, обаче е висящ и вероятно ще забравим вкуса на овчето сирене. Ще останат да се доят млечните овце и всичко друго ще напусне стъргите. Само, който е доил овце,  знае за какво става дума.

Относно предложението на нашия читател, да пишем повече за нашите фермери. Нашите фермери не сме ги забравили. Ежеседмично поместваме по няколко материала за наши животновъди. По същия начин коментираме всичко свързано с проблемите.

Първи информирахме за бумащината, която отнема над 32 часа месечно на фермер за да се попълнят дневниците. Коментираме ежемесечно цената на млякото, исканията на фермерите. Всеки сигнал изпратен ни фермер, също се отразява в сайта.
Трудностите къде са.
Много фермери не искат да разказват за проблемите си, защото ги е страх, да не им се спретната след това проверки. Други искат друг да им реши проблемите, трети ни обвиниха, че не живеем в реалния свят, защото пишем да се спазват правилата на производството.

Има и още нещо. За да се пише нещо е необходима информация. Нашата е само двете таблички месечно на Агростатистиката, по отношение млякото и месото.
Институтите не публикуват, асоциациите също, организациите и те.

Как да се прави анализ и информира обществото. Затова и публикуваме повече материали, от чужбина – огромна статистика, безкрайни доклади, непрекъснато анализи.

В други материали публикуваме субсидиите, които получават животновъдите в другите страни. Публикуваме и за водещите фермери в света. Нали трябва да се учим от някой.

По отношение на говедовъдството сме изостанали с десетки години, нали трябва да наваксваме. Докога ще метем с метлите оборите и зареждаме фуража на ръка.
Има и доста статии критикуващи политиците. Така че, чрез тези статии искаме да изпълним поговорката – “казвам ти дъще, сещай се снахо”. То няма и друг начин. Ние сме част от голямото семейство на Европа и искаме – неискаме, ще изпълняваме това, което приеме общността.

Готови сме да публикуваме всеки един материал изпратен ни от животновъд, за неговите проблеми и въпроси.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук