Кооперациите работят за 1.17 евро за кг. овче мляко

0

Колкото и да не ни си вярва, гръцките кооперативи проработиха. У нас организациите на производители носят само гръмкото име – Кооперация. Получават някаква издръжка, но все още тъпчат на едно място.

Гръцките животновъди, колкото и да не ни се  вярва обаче успяха да накарат кооперативите да работят за тях. Това се вижда и от сключените договори за продажбата на овче мляко за новия сезон.

Ново споразумение за мляко, този път от земеделската животновъдна кооперация в Дорида, във Фокида, район, където до преди няколко години имаше сериозен проблем с изхвърлянето.

Продължение … добри новини за козето и овче мляко, със съгласието на Земеделската животновъдна кооперация на Дорида.

Преди няколко години овцевъдите от района на Дорида са имали сериозен проблем с цената на овчето мляко. Сега обаче нещата стоят по друг начин.
За сезон, 80-те животновъди на кооператива продават над 1000 т овче мляко.
За тазгодишния сезон кооператива е подписал договор за цена от 94 цента за килограм.
За предстоящия сезон подписаният договор, който е вече факт, цената за килограм мляко ще е 1.17 евро. Ако има по-голямо производство, има опция за увеличение на цената.
Решението е взето от всички членове на кооператива, а не от УС.
Имало е предложение от друга мандра за 1,24 евро на килограм при овцете и 75 цента при козите.  Трета мандра е давала подобни цени.

Ние сме нова кооперация и повечето от нашите членове са малки или много малки животновъди. Избрахме същата компания и тази година, защото тя ни се довери миналата година и инвестира в нас, снабди ни с кофи за лед и т.н. Решението е взето от цялата кооперация. Селскостопанската животновъдна кооперация Дорида е създадена и работи вече две години и резултатите от групирането и сътрудничеството вече са очевидни “ – казва президентът на организацията.

Има върху какво да се замислят нашите фермери

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук