Цена от 1.22 евро за килограм мляко

0

След като ви съобщихме за цена от 1.25 евро за килограм овче мляко

Чудото се случи – 1.25 евро за килограм овче мляко

През последните дни гръцките овцевъди получиха подобна оферта от 1.22 евро за килограм.

Договорите на отделни производители и на животновъдни кооперации с мандри за овче мляко се увеличават двойно.
Един път във времето и количеството и втори път по отношение на цената.

Добрите новини от пазара продължават, тъй като стана известно, че на 23 август, е сключено ново споразумение, между Olympus Breeders и овцевъдите.
Споразумението се отнася за периода, който започва от 1 септември, за доставката на 2000 тона овче мляко, с цена от 1,22 евро за килограм.  Очакват се и други сделки на по-високи цени.

От своя страна животновъд от Еласона, отбелязаха, че предстоят и други фирмени споразумения, дори с отделни овцевъди при цени от 1,17 до 1,24 евро за килограм, за новия сезон. Според него има животновъди, които са искали затворена цена от компаниите за няколко години.

Друг овцевъд от село Мастро, казва:
– Ние сме трима производители с тонаж от 210 тона. За периода от октомври 2020 г. до юли 2021 г. ни бяха платени 92 цента за килограм. За предходните два месеца получавахме 4 допълнителни цента на килограм, т.е. 96 цента. Сега се обърнаха към нас от общо четири мандри и ни предлагат за това количество до 1,20 евро за килограм, затворена цена за една година “.

Президентът на Земеделската кооперация на животновъдите „Козевъди и овцевъди от Пиерия“ казва:
– „Понастоящем има голяма конкуренция между компаниите, които искат суровини и затова преговаряме за сключване на споразумение на цена над 1,20 евро за килограм. Споразумението, което ще сключим, ще започне да тече от деня, в който подпишем. Общо в Кооперацията имаме 60 членове – развъдчици “.
източник:
Apogevmatini

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук