На дневен ред: Закона за ветеринарномедицинска дейност

0

Започва работа по промените в ЗВМД. Това е един от най-важните Закони по отношение бизнесът животновъдство, отглеждането на животните, производство на продукция от животните, преработка на суровината от животните, реализацията на готовата продукция.

Целта на новият ЗВМД е да се изготви рационална и модерна правна рамка, с която да се създаде нова национална ветеринарномедицинска нормативна уредба. Тя ще регулира обществените отношения, свързани с ветеринарномедицинските въпроси, болестите по животните, зоонозите и управлението ВЛП.
Чрез нея ще се повиши защитата на здравето на хората и животните и ще се осигури правилно прилагане на предложения пакет от актове на европейското право, отнасящи се до нормативни актове на институции на ЕС по агрохранителната верига.

Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) организира обществена консултация за извършване на оценка на въздействието по концепция на нов Закон за ветеринарномедицинската дейност (ЗВД). Създаването на модерна и съвременна правна рамка ще осигури прилагане на правото на ЕС и въвеждане на национални мерки в областта на агро-хранителната верига, чрез хармонизация на националната ветеринарномедицинска нормативна уредба. С ефективното ѝ правоприлагане ще се гарантира по най-добрия начин продоволствената сигурност в Република България и осъществяването на официалните ни ангажименти като държава членка на ЕС за постигането на един от основните принципи за създаването му – свободно движение на животни и животински продукти на територията на Европейския съюз.

Цели на консултацията:

Чрез обществената консултация се канят всички заинтересовани страни да дадат предложения и коментари по концепцията на нов ЗВД, която има за цел да представи основните направления на бъдещите нормативни предложения за реформа в областта на обществените отношения, свързани с ветеринарномедицинските въпроси, болестите по животните, зоонозите и управлението ВЛП.

Прилагаме и двата основни документа свързани с консултациите
-консултационен документ
-въпросник

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tabLoader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук