Чудото се случи – 1.25 евро за килограм овче мляко

0

Самите гръцки фермери не могат още да повярват, но само преди няколко дни овцевъдите от окръг Тесалия сключиха договор за производството на 4000 т овче мляко на 1.25 евро за кг.
Страхотно нали.

Много силно е търсенето на овче мляко в Северна Гърция:
– „Климатът е много добър на пазара за овче и козе мляко, а търсенето е изключително силно. Всички мандри ни се обадиха и се интересуват от суровина. Договорите, които подписахме с тях, изтичат в края на септември и вече получихме предложения за новия сезон.
Общо търгуваме около 1200 тона козе и овче мляко. До май нашите производители продаваха на 97 – 98 цента за овчето мляко, но в края на май цената стигна 1 евро.
Днес ни плащат 1,10 евро за килограм, но всичко показва, че цената на новия сезон ще бъде 1,20 евро за килограм. В други области бяха сключени споразумения с по -високи цени, защото там кооперациите имат охлаждащи вани.

При козите миналата година цените започнаха с 60-63 цента, но по-късно достигнаха 70 цента. Био млякото се заплаща 5 цента допълнително от горепосочените цени ” –  споделя председателят на животновъдите в този район.

Овцевъд & Козевъд

 

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук