След тока и фуражите, на ред са антибиотицитите

Националният съюз на говедовъдите в България – (НСГБ) алармира за един въпрос, по който всички си мълчим.
Чакаме да видим, какво ще се случи.

А засега се случва само едно – очаква се да се забрани употребата на антибиотици при животните и да „цъфне” куфарната търговия с Турция, Сърбия и Македония, както стана с препаратите за растителна защита.

Антибиотиците, без които не може във фермата, скоро може да отидат в миналото.
Какво ще правим тогава с болните животни.

Изключително важен въпрос, както въпросите за електроенергията, горивата, фуражите и работната ръка.

Ovce-Kozi.com

С апел към своите членове, Федералната асоциация на практикуващите ветеринари – Германия, започва от утре кампания за събиране на подписи от собственици на животни (от всички животински видове) срещу мащабната забрана за антибиотици, планирана от Европейския парламент.

В навечерието на окончателното гласуване в Брюксел, което ще се проведе в средата на септември, събраните подписи трябва да бъдат предадени на германските депутати в Европейския парламент.
С това сдружението иска да изпрати силен политически сигнал и да даде ясно да се разбере, че счита планираната забрана за употреба на някои антибиотици при животни за противодействие на хуманното отношение към тях, тъй като тогава много болести не биха могли вече да се лекуват адекватно.

Собствениците на животни трябва да разберат, какво се случва до голяма степен в Брюксел и какви последици ще има решението по отношение на техните животни.

Факт е, че Европейският парламент пренебрегва научните факти и не само, както се казва, селскостопанските животни ще бъдат засегнати от забрана, но и всички ние.
За благосъстоянието на всички животни трябва да гарантираме, че всички антибиотици, одобрени за ветеринарната медицина, ще продължат да бъдат достъпни за лечение в бъдеще.

В противен случай в най-лошия случай това би означавало смъртта на много животни.

Призивът за ограничаване на антибиотиците в животновъдството, поради нарастващата резистентност, е популярен, но едва ли някой знае подробностите. Доказано е, че само около 5% от резистентността към антибиотици идва от животновъдството.
Ето защо няма смисъл да се регулира все по-честата употребата на антибиотици при животните, вместо да се разглежда по-отблизо къде антибиотиците се използват прекомерно и къде резистентността наистина се проявява в масите.
В края на краищата ветеринарните лекари са хора и искат да могат да се лекуват от бактериални инфекциозни заболявания.

Към тази петиция, подписването на която ще продължи до 8 септември, се присъидиняват и Асоциацията на хуманното отношение към животните, Федералната камара на ветеринарите, Федералната асоциация на практикуващите ветеринари и Федералната асоциация за здраве на животните .

Източник:BPT

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук