От серията: Как се справят съседите ….

0

Създалото се напрежение при румънските фермери, във връзка с лошия климат за развитие на земеделието, след направено изявление от управляващите преди няколко дни и депутата Даниел Буда, ги накара да “изпуснат парата”.

Правителството на PNL и Европейската комисия подкрепят румънските земеделски производители!

От 18 октомври до 30 ноември 2021 г. ще започне кампанията за авансово плащане за земеделските производители, които са подали единни искания за плащане през 2021 г.
Изпълнявайки решенията на няколко Регламента на ЕС относно директните плащания и мерките за развитие на селските райони, свързани с площ и животни, държавите-членки могат да платят авансово до 70% в случай на директни плащания, изброени в приложение I към Регламент (ЕС) № 1307/2013 и до 85% в случай на подкрепа за развитие на селските райони.

Тази мярка ще подкрепи и увеличи паричния поток на земеделските стопани, засегнати от кризата, причинена от пандемията COVID-19 и въздействието на неблагоприятните метеорологични условия в целия ЕС.

До 15 октомври 2021 г. контролът на полето ще приключи, така че МЗ да може да извърши авансовото плащане за всички земеделски производители, отговарящи на условията за плащане. 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук