Срещата на животновъдите – отново на “камък”

0

Съседите: Какво направиха гръцките животновъди,
а ние – не можахме

Поредната среща на фермерите, която не донесе нищо ново и нищо обещаващо. Ако не сметнем изказването на Бойко Синапов:
Ние сме в безизходица. Обнадеждаващо беше за нас, че от министерството проявиха разбиране, че ситуацията е тежка“, увери председателят на „Обединени български животновъди“.

Стана ясно, че с такива полу срещи не се постига нищо. НСГБ, още през декември писа писмо до министерството за тежката ситуация в която ще изпаднат животновъдите. След това бяха проведени по тяхна инициатива още две срещи, които минаха по абсолютно същия сценарии. Писмо до министъра за среща. Веднага одобрение от негова страна и провеждането на срещата.

Обаче министърът, както и на тази среща, също го няма.
Не, че  кой знае с какво ще помогне като присъства, но все пак поне щеше да знае малко повече за патовата позиция на фермерите.

Резултатът е един – обещания за издействането на де минимис и сякаш това е.

Съседите: Какво направиха гръцките животновъди, а ние – не можахме

Е, все още не може да се разбере, след приключване забраната за почистване на пасищата, колко дена ще бъдат дадени, като компенсация за почистване. Защото при така издадената Заповед, веднага след крайният срок 20 август, на следващия ден проверяващите могат ли да влязат в пасищата и да раздадат съответните глоби и наказания.

Всъщност не можеше и да се очаква нещо повече.
На срещата присъства, леката кавалерия на животновъдството. Те изложиха своите позиции.

Големите ферми, които произвеждат големите количества суровина не бяха поканени и съответно не се чу техния глас.

Липсваха представители също на няколко водещи организации в страната. Месодайните, които вероятно ще изпищят най-много също нямаха представител. Няма начин, такава разкъсана дружина да постигне нещо в подобни срещи. Или поговорката орел, рак и щука задейства с пълна сила. Всъщност то май можеше да се поиска само едно – докладът който министър Бозуков ще връчи на своя заместник, да започва с изречението 

започнете с животновъдството, нека да го спасим

Овцевъд & Козевъд

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук