Пие ви се бира – веднага си налейте една чаша

0

Според проучване, проведено в Испания, редовната консумация на бира предпазва костите от вредното въздействие на времето и околната среда, като не им позволява да станат чупливи.
Проучването установило, че жените, които редовно пият бира, имат много здрави кости и страдат по-малко от остеопороза. Винаги е било известно, че високите нива на силиций в бирата забавят процесите, водещи до постепенното разрушаване на костите, и стимулират образуването на нова костна тъкан.

1. Бирата подобрява храносмилането
Бирата, консумирана в умерени количества, особено тъмната, подобрява храносмилането. Повечето тъмни бири съдържат полезни разтворими фибри. Фибрите играят важна роля за по-доброто функциониране на стомашно-чревната функция. Недостигът на влакна може да предизвика стомашни и чревни разстройства като запек и диария.

2. Полезна е за бъбреците
Една бира на ден намалява риска от образу-ването на бъбречни камъни. При това с около 40 процента, категорични са учените.

3. Намалява нивото на лошия холестерол
Пенливата напитка повишава нивото на HDL холестерола (добрия) и намалява нивата на “лошия” LDL. Да не говорим, че маринованото в бира месо намалява неговите канцерогенни вещества с до 70%.

4. Богата е на витамини от групата B (В1, В2, В6 и В12)
Много от тези витамини се срещат рядко в храните.
Холандски учени откриват, че хората, пиещи бира, имат около 30 процента по-високо съдържание на витамин B6 в организма в сравнение с въздържателите. Напитката е богата и на B12, който засилва мозъчните функции.

5. Помага срещу безсънието
Лактофлавинът и никотиновата киселина насърчават идването на съня.

6. Заздравява костите
Популярната напитка е богата на калций и силиций, сочи проучване от 2009 г.  Тези вещества допринасят за повишаване на костната плътност и здравината на костите.

7. Намалява риска от сърдечни удари
Умерената консумация на бира намалява риска от инфаркт, сочат множество медицински изследвания. Само 1 бира на ден редузира опасността от появата на сърдечни болести с около 40 до 60 процента в сравнение с въздържателите.

8. Усилва паметта
Слабоалкохолната хмелова напитка съдържа благоприятната фолиева киселина. Тази съставка изключително благоприятно въздействие върху функциите на мозъка. Според проучванията бирата усилва паметта. Изследвания твърдят, че консумиращите по една бира дневно по-рядко страдат от болестта на Алцхаймер и деменция спрямо въздържателите.

9. Предотвратява образуването на кръвни съсиреци

10. Прави кожата по-красива
Чудесна новина за всички дами. Известно е, че консумирането на малки количества бира има добро въздействие и върху косата.
Някои от витамините, съдържащи се в ечемичната напитка имат регенериращо действие. Благодарение на много от съставките в бирата кожната пигментация намалява. Кожата става по-гладка и блестяща. Бирата предотвратява и стареенето. 

източник: nrc.nl

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук