Ще кастрираме ли женските животни

Този въпрос, все още не стой на дневен ред, пред нашите овцевъди. Но идва и неговото време за обсъждане от животновъдите, защитниците на животни и законодателите. Вече в някои държави от ЕО самите овцевъди са започнали да работят по кастрацията на женските агнета.

Бременните овце в кланиците са табу, но въпреки това, това  се случва отново и отново. Женските се колят, а неродените им агнета се озовават в боклука. Именно чрез кастрацията, ще се търси начин да се спре  нежеланата бременност.

“Ние не толерираме тези действия с бременните животни и искаме това да приключи. Освен това знаем, че много често голяма част от закланите животни са  бременни.
Това се получава защото голяма част от нашите агнета, преди да ги дадем за клане, се изкарват на лагер в планината, заедно с мъжките. Затова сега ще организираме курсове за безболезнена кастрация, съгласно изискванията на хуманното отношение към животните и ще обучим нашите овчари да извършват тази манипулация.
Предимството на кастрацията е, че кастратите имат  по-голямо тегло от некастрираните” – казват от казват от Швейцарската асоциация на овцевъдите.

1 КОМЕНТАР

  1. Това за мен е глупаво. Най-простата мярка е да се разделят мъжките от женските животни. Колко е по-големия прираст на кастрираните животни и колко е месо и колко лой? Струва ли си?

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук