Овчето сухо мляко – нова алтернатива

През последните години нещо не е наред по отношение производството и преработката на овчето мляко. Ниски изкупни цени от страна на мандрите. Обясненията са, че не им трябват големи количества овче мляко. Ако обяснението беше, че млякото е некачествено, би било по-вярно сякаш.
Фермерите не се напрягат да доят, един път поради ниските цени и второ, решиха си проблема за обвързаната подкрепа с доказване и на агнета.
Няма никакви преговори между заинтересованите страни за излизането от ситуацията.

Точно обратното се случва в Нова Зеландия.
Филиалът на Danone Nutricia започна производство на храни от овче мляко.  Компанията ще използва  иновациите на продуктите, за да отговори на нарастващото потребителско търсене на бебешки храни от алтернативни източници на мляко – в случая овче мляко.

Суровината за млякото на прах трябва да бъде 100% овче мляко от Нова Зеландия, получено при целогодишната паша от 6000 овце отглеждани в две ферми.
От 2020 г. компанията  разшири продуктовата си гама, така че, да включва бебешка храна и да увеличи продажбите.
Освен това, в момента Danone търси други производители на овче мляко в по-голямата област Waikato, където производството на овче мляко е голямо, и това би довело до по-добра печалба от хектар, по-специално за стопанства между 50 ха и 80 ха.
Увеличаването на млечни овце е рентабилно, защото Данон ще предложи многогодишни договори с изплащане на 1,73 евро за  литър овче мляко.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук