Идентификацията – според тоягата

От направените проверки, преди известно време на 70 стада овце се видя, че една трета от животните в стадата или не са маркирани, или ги няма в обекта или обекта въобще го няма.

За капак, някои от собствениците бяха подали заявления за обща сума от
100 000 лв субсидия.

Поне такава е информацията. Тези хора един път „изяждат” от парите на колегите си и втори път не доставят никаква продукция за изхранването на обществото.

Много фермери се включиха в дебата, но интересното е,  че нито един не попита кои са тези хора и какви са техните наказания и въобще ще има ли такива.

В същото време хиляди фермери понасят наказания, че е паднала една марка или са закъсняли с няколко дена с поставянето и. Хората решават този въпрос по първичния начин наречен” кучето играе според тоягата”.

Преди години няколко дена се наложи да пътувам по пътищата на Канада. Караше един канадец, който спазваше стриктно всеки знак. На въпроса ми – глобяван ли е от полицията. Той ми отговори:  аз не съм, обаче глобиха брат ми и беше много страшно. –Т.М.


Така действат и Североирландските контролни органи по отношение на идентификацията.

Глобен е фермер – името му е изписано с големи букви, но за нас не е интересно, за това, че не е регистрирал три телета и не е уведомил отдела за движението на шест говеда.

Фермерът се признава за виновен по това обвинение и е глобен с 450 британски лири плюс 15 лири, налога за нарушител. Случаят е възникнал при проверка за идентифициране на добитъка на стадото от служители на отдел за социално осигуряване и правоприлагане DAERA.

Какви са правилата за регистрацията на говедата.

За ражданията на добитък, трябва да бъдат уведомени контролните органи в рамките на седем дни след идентифицирането или преди преместването извън стопанството, което от двете е по-рано.

Телетата трябва да бъдат идентифицирани в рамките на 36 часа след раждането в млечно стадо или в рамките на 20 дни след раждането в стада, различни от млечните.

„Важно е ражданията да се отчитат правилно и своевременно, тъй като това дава възможност на DAERA да води точна и актуална документация за животните в стадото, а също така е средство за откриване на потенциални проблеми с хуманното отношение и болести.“

Източник: APHIS

1 КОМЕНТАР

  1. Всичко става с благословия от министерството защото са хора на някои горе.Всяка година се проверяват само едни и същи .

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук