Потоп и регистрация

Да вярваш ли на очите си, за това което четеш за нидерландските фермери.
Ние вече 20 години не можем да се оправим с идентификацията и регистрацията на животните, а хората дори при потопа правят това.
Интересно.

В района на Нидерландския град Лимбург през последните дни небето се отвори и тонове вода се изсипаха над и във фермите и пасищата на говедовъдите и овцевъдите. В реката Роер в секунда преминават над 180 куб.м вода. Животните се изтеглят в безопасни ферми и сега се решават проблемите с доенето и ражданията.

Въпреки тези условия фермерите преди да изведат животните от обора и подкарат към близки села искат да променят в системата идентификацията и регистрацията на новото място в което ще бъдат настанени животните.

Всичко това накара министърът на земеделието да напише писмо до фермерите и контролните органи, с което призовава животновъдите първо да изведат животните си на безопасно място и едва след това да се притесняват за регистрацията.

Веднага след като всички животни бъдат настанени на безопасно място, засегнатите фермери могат да изпратят имейл или писмо до МЗ с тема „Евакуационни животни“.
Това писмо или имейл трябва да съдържа следната информация:
– номер на социално осигуряване,
– датата на евакуацията,
– идентификационните номера на евакуираните животни,
– броя на животните и
– социалния осигурителен номер на компанията, в която са отведени животните . В този случай адресът е достатъчен за животни, които се местят на място без активен номер на BSN.

МЗ все още не може да посочи как да се справя с мерките за здравето на животните, които обикновено са в сила при преместване на животни. По-късно ще предостави повече яснота по този въпрос. Министъра пожелава на всички животновъди да участват с много сили в тази трудна ситуация..

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук