На море само у нас

0

Сякаш нашето море тази година е по предпочитано и ще спасим ресторантьори и хотелиери. Може би има и защо. Първото е, че избягваш големите опашки в горещините на границата. Не е необходимо да носиш цяла папка с документи, трето не плащаш такса по магистралите.

Следва обслужването по хотелите и ресторантите и накрая качеството на храната, която получаваме.
Резултатите от последните над 500 проверки са направо фантастични, да не казваме отлични. Че е така, би трябвало да гарантират проверяващите, в противен случай ще трябва да им слагаме служба вътрешна сигурност.
Ето и резултатите от последната проверка по морските ресторанти и заведения за хранене.

БАБХ провери над 500 обекта за хранене и търговия с храни по Черноморието

 Във връзка със стартирането на летния туристически сезон, в периода 01.06. – 30.06.2021г. Българската агенция по безопасност на храните извърши засилени проверки на територията на областите Варна, Бургас и Добрич в 566 обекта за търговия на дребно с храни, сезонни обекти, обекти за кетъринг, заведения за обществено хранене, туристически обекти, предлагащи услугата „all inclusive“.

Акцент при проверките са: коректното етикетиране на храните, информацията, предоставяна на мястото на предлагане на предварително неопакованите храни, условията за съхранение на суровини и храни, температурната обработка, хигиената на обектите, личната хигиена и здравословно състояние на заетия персонал.

Сред най-често констатираните нарушения от Агенцията по храните са: необявени алергени, съдържащи се в състава на предлаганите храни, несъответствия при етикетирането на храните, предлагани на блок маси, липса на индивидуално опаковани лъжички за сладолед и др.

При проверките са издадени 47 предписания и 1 акт за установяване на административно нарушение.

Източник: БАБХ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук