Проблем при транспортиране на овце

0

Товарът с овце не е наш, защото не можем да съберем на едно място 21 050 бр агнета. Който има агнета, обикновено е потърпевшия при такива транспорти. След потъването през миналата година на кораб натоварен с над 60 000 бр румънски овце, сега отново румънски износ на агнета бе заплашен от провал.

Съгласно съобщение на Националния санитарен ветеринарен орган и службата за безопасност на храните на Румъния, е получен сигнал за смъртта на  повече от 1000 бр овце, поради неизправност във вентилационната система на кораба. От направените веднага проверки е констатирано, че на пристанището Акаба в Йордания от специализирани екип за работа с животни са разтоварени 20 041 бр животни.

Според инспекционният лист, изготвен от официалните ветеринарни лекари на Дирекцията за санитарна ветеринарна безопасност на животните и от специалист от Румънската военноморска администрация, преди качване на животните, корабът APUS е отговарял на ветеринарно-санитарните изисквания относно експлоатацията при транспорт на животни живи животни.”
APUS е построен през 1976 г. (преди 45 години) и в момента плава под знамето на Того. APUS има дължина 93 метра и ширина 15 метра.

Източник:ANSVSA

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук