Черният цвят – нова мода сред зеленчуците

Самир и Диана Берних създадоха необичаен и печеливш бизнес, като се възползваха от търсенето на продукти с черен цвят. Те не само произвеждат черен чесън под марката “Черният крал”, но също така го съхраняват при контролирани условия в специална камера, която самите те са конструирали.

Черният чесън вече е спечелил хърватски потребители и сега е на рафтовете на специализирани магазини в Австрия и Германия, пише “Вечернии лист”.
Според Берних пътят към успеха не е лек. За да се разработи добър продукт, на семейството  са били необходими две години.
“Магазините бяха пълни с безвкусен чесън от Китай, когато ни попадна   статия за черния  чесън, който се оказа, че и суперхрана. Решихме да отглеждаме сами този чесън, а след това дойде и идеята за създаване на  камера, където чесъна се съхранява в строго контролирани условия, при определена температура и влажност. Това е доста сложен процес.”

Производството се започва  през лятото на 2015 г. В него участваха всички членове на семейството и приятелите. В момента годишното производство на черен чесън е около 400 килограма. Придържат се към биологичното земеделие, без да използват пестициди или минерални торове.

Земеделските производители си сътрудничат с повече от 50 магазина за здравословни храни и с много  ресторанти, предлагащи този продукт  в опаковки от 15, 30 и 200 грама.

Овцевъд & Козевъд

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук