Ушните марки – легално прибрани

Бележка от Овцевъд & Козевъд: Тъй като ушни марки освен на говедата се слагат и на овцете и козите – всичко казано по-долу важи и за тях.

Ако всичко това, което ни казват от малко известната Удмуртия стане, тогава ушните марки на животните, отиват в торбата под леглото.
То, не че и сега няма, но ще станат повече.

Интелигентната система SAIC /SAIC е мобилно приложение за смартфони/ за получаване на биометрични данни на говеда и дребни преживни животни – беше представена на Международния икономически форум в Санкт Петербург от аграрната компания на Удмуртия

Интелигентната програма разпознава животните по дерматоглифичния модел, тоест по модела на носа. Той е уникален за всяко животно и не се променя през живота, точно както пръстовият отпечатък при хората. Достатъчно е да насочите камерата на смартфона и специалистите по животновъдство ще имат достъп до цялата важна информация за животното – неговото родословие и потомство, ваксинации и други ветеринарни мерки и т.н. Тези данни ви позволяват бързо да управлявате производствените процеси във фермата и да поддържате надеждни записи на добитъка.

Алексей Сафиулин, генерален директор на съвременните технологии в земеделието LLC (STSH), представи своето „въображение“. Именно в собственото си стадо те първо искат да изпробват този нов биометричен продук.
Проектът вече е финалист на руския конкурс „ТОП-10 иновативни компании в индустрията за домашни любимци“.

(Източник: официален уебсайт на Министерството на земеделието на РФ).

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук