Овцевъдите говорят- не са нашите

0

Скоро публикувахме статията :

Пазете ливадите и пасищата

В която се разказва,  за поставянето на ограничител на овцете, с цел опазване на тревата.

Както и при нас, така и по форумите на колегите от другите страни, има много мнения, изказвания на споделен опит, кой какво видял – кой какво прочел.  Какво прочетохме във форум на овцевъди от другите страни:

Убеждаващ:на овцата ще и отнеме около 3 секунди, за да разбере как да наклони главата и да премести досадното препятствие встрани, като по този начин не й позволява да работи. Също така, всякакви измишльотини като тази, прикрепени към животно без надзор, могат да бъдат фатални, когато се заплетат в някое дърво или ограда.

Андрю: Исках да кажа абсолютно същото. Овцете са тъпи, но не са глупави.

Мъри: Абсолютно. Най-вбесяващото животно, което някога съм отглеждал. В еволюционен мащаб, овцете са домати с вълна. Ако сте вегетарианец, вземете малко агнешко. Положителното е, че те следват козите. Затова вземете една коза и стадото ви ще се прибира вечер.

Джон: Имаме овце и кози, но никога не бих направил това. В съзнанието ми е, че някое от животните ми ще се оплете в дърво или храсти и ще умре. Козите са умни, но овцете не са толкова тъпи колкото изглеждат. Също така, когато излезете с решение за отглеждане  на овцете, трябва да запомните, че трябва  24 часа х 365 дни грижи за тях .

Джон:нямам овце, но чух, че ако имам ще умра два пъти. Това са най-трудните за отглеждане на животни.

Александър: чудя се дали кръгъл щит, а не правоъгълна пръчка, може да работи по добре, защото по трудно е да се заклещи някъде.

Фолтос: ако нямате необходимата инфраструктура за отглеждане на вашите животни , не отглеждайте животни. Имам чувството, че това устройство за мъчение е решение за липсата на достатъчно голяма земя за хранене но овцете.

Джими:изучавал съм тези неща в аспирантура, поне с говеда. начинът за предотвратяване на прекономерна паша е по-малка плътност на животните или по-малко време на пасището. Представеното „решение“ е необходимо, защото животновъдът се опитва да измами, като постави повече животни на пасище, ​​отколкото може да изхрани то.

Грег: пашата на копитните животни е от полза за земята, на която се пасат. Това е най-добре, ако животните се местят или имат достатъчно място за предвижване, за да не изпасват всичко. Когато ядат растения, които вече имат семена, семената се изхвърлят опаковани в тор. Тогава, когато вали, растат нови растения.

Джими: хората отглеждат овце от дълго време, но никои не използва този очевиден метод за предотвратяване на прекомерна паша. Най-вероятната причина да не го правят е защото това няма да работи, не защото никой никога не е мислил за това през всичките хиляди години, през които хората са отглеждали овце. Съжалявам. Тази идея е непрактична и опасна за овцете.

Бил: напълно безсмислено. За предотвратяването на прекомерната паша държите животните да не се връщат в района, докато растенията не се възстановят напълно. Да бъдат преместени преди растението да започне да расте наново- три дни

Муцу: имам опит с животновъдството. намордниците са начин, по който мързеливите животновъди отлагат прекомерната паша, вместо действително да поемат управлението на земята си.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук