Агнешкото в настъпление

Миналата година Беларус достави месни продукти за 24 държави. Включително новите пазари в Малайзия, Сингапур и Саудитска Арабия. Месото което се изнася е говеждо, пилешко и свинско. Овчето, все още го няма в асортимента, защото овцете са малко разпространени в страната. Техният брой е над 60 000 и много от младото поколение не е виждало овца на живо.

В Беларус се започна с отглеждането и увеличаването на броя на овцете. В миналото овце са се отглеждали във всеки двор.  Вълната обаче престава да се търси и овцевъдството изведнъж отива на заден план. Но през последните години държавата наново приема специална програма за реализацията ú в промишлеността. Освен това овцевъдите получиха редица аванси: сега е много по-лесно да получат земя и да изкупят празни хангари или навеси. 

Новите овцевъди на Беларус, обръщат специално внимание на породата Ил дьо Франс. Това е нова порода овце за страната. Породата е за месо и е една от най-търсените породи на международния пазар. Развъдчиците ценят добрия прираст, потребителите оценяват изискания вкус..

Сега търсенето на овце е нараснало значително. Агнешкото месо не е най-популярното месо в страната, но въпреки това беларусите започват да го купуват с желание.

Източник: “MIR 24”

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук