Фермерски коментари за – изрезките, татуировката, марките, болусите

0

Колкото и да се пише за идентификацията на животните, колкото и нови неща да се внедряват – болуси, четци, електронни марки, колкото и често да ги проверяват инспекторите, този проблем ще продължи да съществува.
Защо?
Защото никои от участниците, които трябва да правят това, не искат да спазват правилата на сто процента. А правилата не могат и да се променят, защото важат за ЕС. Този проблем, ако си мисли някой, че е само у нас, просто се лъже. Него го има във всички държави от ЕС, с различна степен на сила.

Сега ще ви запознаем, как чувстват този проблем наши читатели, какво е настроението при тях след публикуването на статията  

Проблемът: брой животни – има или няма.

Ние трябва да вярваме на тези хора, те са всеки ден в индустрията животновъдство и знаят много добре за какво става дума.

Бончо:Докато не се въведе надеждна идентификация с болуси или нещо друго, докато я караме само на хвърчащи ушни марки нищо няма да потръгне.

Д-р Конов:И с болусите проблемите ще останат. След като производителите на марки предлагат клещи за демонтаж, на какво се надяваме? “Съвестта” е пътя за решение!

Пламен:Болусите понякога се изплюват от кравите както и магнитите за търбух и тогава става проблем . Всичко е навързано , може да се криминализира лъжовно подадена информация от ветеринара и фермера , как може ветеринар да вземе 600 кръвни проби от Сиво Искърско говеде за ден ?

проф. Дойчо Димов:В овцевъдството и козевъдството, болусите не са решение на проблема с идентификацията! Най-много да го задълбочи! В литературата има съобщения че една част от поставените болуси се изхвърлят от организма на овцата. Най-много да направим оборота на някоя фирма която ги произвежда.

Фермерът Румян Тодоров, обобщава с едно изречение резултата от статията и коментарите:И никой не знае къде е заровено кучето

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук