Разораната целина – хиляди хектари

0

Настоящата класация на Forbes представя най-големите собственици на земеделска земя в Русия. Колко земя обработват най-големите корпорации в Русия.

Корпорацията Продимекс, основана през 1992 г. от Игор Худокормов, и тя една от най-големите собственици на земя. Има 892,2 хиляди. хектара на обща стойност 722 милиона евро  – самият Худокормов има 16 фабрики, които произвеждат около 1,5 милиона тона захар годишно.

Според класацията, компанията Мираторг , основана през 1995 г. от братята Александър и Виктор Линников е втора. Те са най-големия производител на месо в Русия, но и поземлените им ресурси  са се увеличили до 1,047 милиона хектара през последните седем години . Стойността на тези площи се оценява на 545 милиона евро.

Бившият руски министър на земеделието Александър Ткачев също е един от най-големите собственици на земя в страната.
Четвъртото място принадлежи на предприятието “Стъпка” на Владимир Евтушенков. Според данни на forbes.ru той има 47,8 хиляди. хектара на стойност 535 милиона евро . През 2015 г. Евтушенков обяви, че иска да притежава 1 милион хектара земя в близко бъдеще и последователно се движи в тази посока. 

Групата компанииРусагро” е на пето място, основана през 2003 г. Миналата година тя може да се похвали със земеделска земя с площ от 609 хиляди квадратни метра. хектара, а стойността на стопанството се оценява на 487 милиона евро .

Източник: AgE

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук