Митове за агнешкото

1. Готвенето му отнема много време:
Агнешкото е месо, което се поддава на безкраен брой варианти. След десетина минути можем да приготвим вкусно ястие, чиято основна съставка е агнешкото.

2. Може да се яде само по празници:
Не, агнешкото е храна, която можем да ядем всеки ден от годината. Отличното му качество означава, че традиционно е бил запазен за тържества. Но днес можете да намерите агнешко месо  във всеки магазин,  всеки ден от годината.
Не се колебайте, поглезете се!

3. Има много силен вкус:
Силната миризма и вкус са характерни за старите агнета над една година. Младите агнетата  се колят, когато са на по-малко от 100 дни, и месото им е вкусно и има много мека текстура.

4. Има много мазнини:
Агнешкото месо  с ниско съдържание на мазнини, главно поради кланичната възраст на агнетата и методите за отглеждане. Ако искате да се грижите за себе си, изберете агнешкото месо.

5. Много е скъпо:
Цената на пресните продукти варира през годината в зависимост от съществуващото търсене и предлагане. В допълнение, не всички части на агнешкото имат една и съща цена, докато котлетите са склонни да изискват високи цени, а други части като шията или гърдите поддържат ниски цени през цялата година.
Въпреки това обикновено намираме агнешко месо на конкурентни цени в сравнение с други качествени меса, като телешко или  свинско месо.

6. Не е полезно за здравето:
Тайната на балансираното хранене е да се яде всичко, но в адекватни количества. Агнешкото е важен източник на протеини за нашето тяло. Освен това той осигурява на организма витамини и минерали, необходими за правилното му функциониране.

7. Агнешко месо се яде само от възрастни хора:
Не,  агнешкото  е храна, подходяща за всяка възраст. От най-малките до най-старите, всички ние можем да се насладим на качествата на агнешкото месо.
Всъщност агнешкото месо се въвежда в диетата на малките деца  още след осем или девет месеца.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук