Пазете ливадите и пасищата

0

Хората са много изобретателни, когато яйцето им допре до някъде си …. В случая, животновъдите са открили как да предпазят отчасти пасищата и ливадите от ерозията след жестокото им опасване от овцете и козите. Решеният, които вземат фермерите не са сложни, обаче са страхотни.
Именно подобно решение е и използването на щита за защита.

Когато овцете и козите се допуснат да пасат свободно на пасището, те ядат растителността до почвата. Това води до ерозия на почвата, ако не се контролира чрез редовното въртене на пасищата.
Ако искате да попречете на животното да яде тревата до дъно, както казваме, тогава просто нахлузете кожена сбруя на врата му с парче дърво на правилното място, така че овцата или козата да не може да пасе по-ниско, отколкото дървото позволява.

Според тестовете на прототипа са необходими само няколко секунди за да прилепне щита към главата и шията на животното, след което то се отправя към пасището и ще достига тревата до определената дължина.

Овцевъдите смятат, че това е важно решение за опазване на пасищата, заедно с редуването на парцелите. Внедряването обаче на тази система, може да доведе и до нови решения за пасищните животни.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук