Не идентифицираш животните – глоба

Вероятно пак ще бъдем обвинени, че не защитаваме фермерите и пишем глупости. Ние пишем само какво става у нас и в другите страни използвайки мотото – “казвам ти дъще, сещай се снахо”.
Всъщност това са нещата от живота на фермера.

Северноирландски фермер, говедовъд е бил глобен от съда, след като не е успял да регистрира три телета и не е уведомил отдела за движението на шест говеда.

Фермера се призна за виновен по обвиненията и е глобен с 450 британски лири, плюс 15 лири налог за нарушител. Случаят е констатиран след проверка на службите отговарящи за идентификацията.

Правилата в Ирландия не са по различни от нашите. Телетата трябва да бъдат идентифицирани в рамките на 36 часа след раждането в млечно стадо или в рамките на 20 дни след раждането в стада, различни от млечните стада.
Ражданията на телето трябва да бъдат съобщени на службите в рамките на седем дни след идентифицирането или преди преместването извън стопанството, което от двете е по-рано.

Говорител на отдела заяви:
– „Нарушенията на правилата за идентификация на говедата отслабват и подкопават системата за проследяване на говедата в Северна Ирландия, включително целостта на Информационната система за здравето на животните и общественото здраве . Важно е ражданията да се отчитат правилно и своевременно, тъй като това дава възможност на системата да води точен и актуален запис на животните в стадото, а също така е средство за откриване на потенциални проблеми с хуманното отношение и болести.“

СЪДОВЕ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук