HL – TopMix предлага цялостна концепция за изхранване на животните

0

Успехът на клиента е основна цел на сливенската компания

Квалифицираните консултанти на сливенската компания за производство на комбинирани фуражи и специализирани продукти за животните HL -TopMix са готови да предложат на всяка животновъдна ферма индивидуална програма за изхранване на животните.

Ние сме ежедневно до фермера, защото знаем че храненето на животните е основна негова грижа. Имаме капацитета да предлагаме цялостно решение, за да се развива още по-успешно неговата ферма. – казват изпълнителният директор на компанията Пламен Даскалов.

До 80% от себестойността на животинската продукция се пада на храненето. Това е доказателство, че е от изключителна важност как ще бъдат изхранвани животните, казват специалистите на HL -TopMix . Доказателство за това, че компанията е избрала успешния път на своето развитие е фактът, че проучване от декември миналата година показва, че над 85% от клиентите на HL -TopMix са доволни от качеството на продуктите и услугите на компанията и биха я препоръчали на други клиенти.
Тези резултати ни мотивират и занапред да бъдем близо до клиента, да откликваме на неговите нужди и да даваме своя принос в успешното развитие на българското животновъдство” – казва маркетинг директорът на компанията.

В името на клиента

Винаги сме близо до фермера, за да видим от какво има нужда той и как можем да му помогнем с нашите продукти. Не бихме предложили продукти ако не сме сигурни, че са ефективни и биха оптимизирали изхранването в стопанството – казва Пламен Даскалов. В процеса на своята работа установихме, че за фермерите са нужни повече експертни знания не само по хранене, но и такива, които ще им помогнат в управлението на собствената ферма.
От известно време HL -TopMix работи върху това да предаде допълнителни знания на фермерите за управлението на фермата и как да оптимизират процесите в нея, изхранвайки оптимално своите животни. За да предаде всички тези познания на своите клиенти, HL -TopMix организира няколко пъти „Академия за фермери“, в която се обучават десетки български фермери. Това важно за България събитие е организирано от българската компания съвместно с германската организация DLG. В обучението участва лично вице-президентът на Германското земеделско общество (DLG).

Направихме обучението с практическа насоченост и теми, които да помогнат на нашите фермери да бъдат по-ефективни, по-добре организирани в стопанствата си, да решават по-бързо и лесно проблемите си с отглеждането на животните. Обучението на българските фермери от HL -TopMix има подкрепата и на Министерство на земеделието и храните и големи компании.”

Немското качество

Сливенската компания „Топ Микс“ е на пазара от 16 години.
През 2012 г. тя откри новия си завод в с. Калояново. За изграждането на производствената си база, компанията използва европейско финансиране, като общата инвестиция в новия завод достига 10 млн.лв.
Заводът в с.Калояново е на световно ниво и разполага с най-модерно оборудване. В средата на 2014 г. Топ Микс подписва договор за партньорство с германския производител на храна за животни HL Hamburger Leistungsfutter.
През 2015 г. HL–TopMix инвестира 3,5 млн. лв. в нова производствена линия, която удвои капацитета на производство на фирмата. Стартирахме успешно с новите си продукти. Развиваме продуктовото си фолио, като първоначално стартирахме с 1-2 нови немски продукта, докато в момента започваме да усвояваме и съпътстващи продукти – казва Пламен Даскалов.

Нашите партньори ни се довериха, виждайки че можем да поддържаме немско качество. Продуктовата ни гама тепърва ще започне да се разширява с нови продукти, които са традиционни за германския ни партньор. Те ще бъдат произвеждани при нас по техни технологии и ще бъдат адаптирани към нашите условия. HL–TopMix работи успешно на пазарите в Румъния и Гърция, като се готви да заработи и с партньори в Русия, Македония и Турция. Основната ни задача остава да бъдем близо до клиентите и да им помагаме да развиват успешно бизнеса си – казва Пламен Даскалов.

Източник: Капитал Дейли

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук