Не изхвърлете използваните торбички за чай

Градинарството не винаги е лесно. Трябва да намерите подходящото време за различните семена и след това, разбира се, да се погрижите добре за тях. Твърде често семената не покълват на веднага, дори ако сте правили много опити.
Но точно затова този трик наистина си струва!
С този съвет можете да превърнете градината си в растителен рай. Единственото нещо, което трябва е да натъпчете в земята използвани торбички чай.

Допълнителни хранителни вещества – Използваните торбички за чай добавят допълнителни хранителни вещества към почвата.
Чаените листа съдържат танин, хранително вещество, което е идеално за наторяване на почвата.
Самата торбичка за чай се състой от влакна от стъблата на растението Абака. Това е вид банан, от чиито влакна се правят торбички за чай. Следователно, чаената торбичка ще се разтвори в земята без проблеми и ще даде на почвата ценни хранителни вещества, които подхранват цветята и растенията.

Вредители – Чаените торбички също държат вредителите далеч.
Използваните торбички чай и утайка от кафе имат възпиращ ефект върху паразитите.

Миризмата в градината прогонва малките животни, които иначе биха унищожили  вашите растения.

Ускорява разлагането – Можете да използвате използвани торбички за чай в почвата или върху компоста. Киселините в чая могат да ускорят процеса на разлагане на органичните отпадъци. Какво означава това за вас: можете да използвате компоста в градината си много по-бързо.

Съхраняват водата – Заровете използваните торбички за чай в почвата близо до корените на цветята и растенията. Това ще помогне на растенията да абсорбират и съхраняват още повече вода.

Плевели – Това, което никой не би искал да има в градината са плевелите. За щастие, торбичките за чай също помагат да се отървете от тях. Ако заровите използваните торбички за чай в земята, ще затруднявате разпространението на плевелите.

Разсад: семената покълват по-бързо – Можете да опростите процеса на растеж на малки растения, като използвате няколко използвани торбички чай. Всичко, от което се нуждаете: да използвани торбички за чай, семена, контейнер за растения (саксия) и вода.
Изсипете почвата в саксията, разстелете няколко използвани торбички за чай в почвата и посадете растенията, както обикновено.
Ще забележите: те растат по-бързо! След това можете, разбира се, да присадете покълналите растения директно във вашата градина.

Котки – Идват ли котките на съседите във вашата градината?
Чаените торбички или утайката от кафе ще ви помогнат да се отървете от тях. Миризмата държи котките далеч. Просто поръсете с малко утайка от кафе или чай върху почвата в градината си.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук