Училище за овчари

В някои страни, нямаш ли завършен курс по овцевъдство нямаш право да гледаш овце.  За да няма компромиси в Испания, който иска да върти гегата, трябва да завърши училището за овцевъди.

В училище по овцевъдство в Каталония,  ще се проведе  курс през следващия октомври. Обучението ще продължи шест месеца, като ще се наблегне на практиката. Девет седмици  теория и четири месеца  практика. Подборът на учениците е от съществено значение за постигане на целите. Следователно тези, които искат да преминат обучението, трябва да преминат през двоен процес на подбор.

Обучението е с ясен агроекологичен фокус. „Разбиране на фермерството като семейна или колективна дейност, която произвежда здравословна и висококачествена храна, без да се компрометират бъдещите ресурси, и я продава директно на крайния потребител, без посредници“.

По време на теорията курсантите ще придобият всички необходими знания за работа във ферма. Те ще го направят ръка за ръка с истински експерти по всяка тема. Така те ще преминат през обучението на около тридесет експерти по различните предмети от различни области: административни, техника, ветеринарни лекари, университетски преподаватели и разбира се на най-добрите овчари в района, които ще имат изява в оборите.

По време на теоретичния блок на учениците, идващи от цяла Каталуния, ще им се осигурява настаняване и хранене  в училището.

Това време на съвместно съществуване между учениците е важно, тъй като това обучение служи не само за подготовка на хора, които ще се посветят на животновъдството, но и за създаване на мрежа за подкрепа, необходима за развитието на дейността по популяризирания модел за училището .

Източник: училище по овцевъдство в Каталония

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук