Ето за колко време се разграждат различните видове алкохол

В навечерието на многобройните  празници, които очакваме с нетърпение, много от нас с чаша алкохол в ръка, ще отмарят заслужено.

За колко време ще се разгради алкохолът в кръвта ни, зависи от много фактори. Важно е дали скоро сте хапвали и какво се яли. Ако сте хапнали само салата или плод, то алкохолът ще ви хване много по-бързо, отколкото, ако се хапнали салата, основно и десерт.

Също така едно и същ количество от един и същи алкохол се отразява различно на мъжете и на жените. Важно е и колко тежи човек, защото например 100 грама джин ще се отразят различно на човек, който тежи 50 кг и друг, който тежи 150 кг.

Като цяло мъжете пият по-големи количества алкохол и по-трудно се напиват. Добре е да знаете и друг факт. Твърдият алкохол по-бавно се абсорбира в кръвта ни, докато бирата много бързо довежда до опиянение и замайване на главата, но и бързо се разгражда.

Това означава, че след като изпиете например 100 грама водка вие ще се чувствате в състояние да шофирате, но това не е препоръчително, защото в следващ момент ще усетите влиянието на изпития алкохол и това може да доведе до неправилно шофиране.

Ето колко време е необходимо за разграждане на твърдият алкохол. Например 50 грама водка се разграждат за 1. 5 часа, а 100 грама водка за 3-3. 5 часа. Ако пък си позволите да пиете повече, трябва да знаете, че 500 грама водка се разграждат за 18 часа. Същото е времето, необходимо за разграждане и на джина. Ако изпиете 500 мл бира обаче, времето за разграждане ще бъде не повече от 1 час.

Конякът е от бавно разграждащите се видове алкохол. Само 100 грама от тази напитка се разграждат в продължение на 3-4 часа. Ракията също се разгражда по-бавно. Сто грама (100 грама) ракия се разгражда за 3. 5 часа. Ако изпиете 100 мл шампанско, то ще се разгради за около 1 час. Но ако го смесите със 100 грама твърд алкохол, то тогава времето за разграждане на алкохола ще бъде около 4 до 5 часа. Една чаша вино (200 мл) се разгражда за 3 часа.

Източник:gotvach.bg

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук