Клането на агнета – истинска лудост

Ограничението на клането на агнета в някои райони на Румъния, във фермаите,  изправи овцевъдите на педали. Техният отговор тепърва предстой. Първата индикация е писмото на един от известните овцевъди на страната му във Фейсбук.

Истинска лудост! Неописуем хаос! Пише овцевъда Николае Опрея.

„Вече не е позволено да се коли и продава агне от кошарата или в домакинството! Всички агнета трябва да бъдат заклани в кланицата, или на специално уредени места.
Хайде, братя, наистина ли съм полудял ?? !!
От хилядолетия великденското агне се коли в двора на собственика или в кошарата! Не съм чувал и не мисля, че съм чувал, че всяка болест се е предала чрез нормалната консумация на агнешко месо!
Клането на традиционното великденско агне е обичай на нашите хора!
В кланици ?? На кои кланици, тъй като няма такива в района !!
На уредени места ??
На уредени места, които са две или три в големите градове!
Хората от селото, да отидат с агнето в кланицата в града ?? Не казвам, че не трябва да се спазват минималните хигиенни условия, че не трябва да бъде чисто, че агнешкото не трябва да се коли отстрани на пътя, а да се колят традиционните агнета, както винаги е било! Не съм чул някой да е недоволен от агнешкото, взето от овчарника или дома на овчаря!
Напротив! Или агнешкото също предава Ковид ??? Боже опази! Погрижете се за другите проблеми за здравето на животните !! Има толкова много и толкова много! Оставете животновъдите да дишат, да живеят, тъй като имат достатъчно в главите си, и нека купувачът обикновено се наслаждава, традиционно, на нещо вкусно и пикантно на Светите празници! от тези немислими и понякога дори отклонени! 

източник:Facebook

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук