Колко малко ни трябва да се радваме, дори и на чуждите успехи

В Гърция бе пуснат първият ротационен салон за доене на овце и кози на Milkplan MP Rotary. Инсталацията е монтирана в овцеферма в Еласона.

Във фермата се отглеждат 2000 овце, с MP Rotary е възможно да се доят 700-800 животни /за час само с 2 доячи/.
В допълнение, завършено е инсталирането на две 60-метрови пътека за фуража и 16 поилки от неръждаема стомана.

Ротационната доилна машина Milkplan отговаря на всички изисквания на съвременните съоръжения, като същевременно осигурява безопасността и благополучието на овцете и козите, тъй като те влизат и излизат от доилната зала плавно и без стрес.

Силозът за хранене, автоматичното разпределение на фуража и регулируемата скорост на въртене правят процеса на доене лесен и с намалено време и зает персонал.

Вграденият автоматичен контролен панел за пулс и измиване, Armektron Ultra, осигурява лесно управление за оптимални резултати при доене и измиване.

Milkplan е активен в производството и маркетинга на доилни системи, животновъдно оборудване, хладилни резервоари, транспорт и преработка на мляко. Това е гръцка компания с интензивна експортна дейност, пряко свързана с предоставянето на висококачествени продукти и услуги. Неговата надеждност и обслужване на клиентите са фактори, които определят предпочитанията на индустрията.

Като заключение, само можем да кажем, че преди 30 г в доста наши овцеферми имаше монтирани т.н Карусели.
Един от тях бе монтиран в село Дражево, Ямболско

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук