В двадесет реда – ОТГЛЕЖДАНЕ НА КОЗИ

“За да успеем да развъждаме и да печелим от козите, е необходим набор от мерки” – Това каза Жером Депрет, ветеринарен лекар на френската компания Bocavet,  по време на онлайн конференцията “От козата до сиренето –  лесно е!”.

– “Нашата компания е част от професионалната мрежа “Кристал”. Във фирмата работят 12 ветеринарни лекари, които се занимават само с услуги за стопанства отглеждащи кози. Един интегриран подход към козата, е много различен, от подхода в сектора на едрия рогат добитък.

– Експертът каза още, че по време на посещението на фермите, се предлагат редица услуги, чието изпълнение отнема около половин ден.

 – Френските животновъди са на мнение, че превенцията е по-добра от лечението. В това отношение нашите услуги имат огромно търсене. Те спомагат за намаляване на смъртността на добитъка, на умъртвяването, предотвратяване на болести, намаляване на производствените разходи, което значително влияе върху успеха на животновъдните ферми.
Процесът на одита предполага набор от рискови фактори. Това са избора на животни, генетиката, определянето на дажбите за хранене, сгради, околната среда, отглеждането, санитарните и хигиенните стандарти”. 

Депрет  подчерта, че фермерите са много различни, и екипа им, трябва да се съобразяват с това и да се нагаждат според изискванията и очакванията им.
Във всеки отбор има оптимисти (казвайки, че всичко е добро) и песимисти (казвайки, че всичко е лошо).
При добро взаимодействие, ветеринарните лекари комуникират с фермерите, и това помага да се идентифицират слабите места.

Източник: DairyNews

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук