Имаш агнета, имаш проблеми

0

На голямо изпитание бе поставена ветеринарната служба на Румъния – ANSVSA. След обръщането на кораба с овцете миналата година в морето и забележките направени от ЕС във връзка с организацията на транспортиране на живи животни, службите сега бяха нащрек.

Превоз на живи животни от Румъния с транспортни кораби през Суецкия канал, са обект на непрекъснат контрол от Националната Санитарно ветеринарни въпроси и безопасност на храните на Румъния.

Според официалните данни изнесени пред  KanalRo3, има 11 кораба натоварени с живи животни с произход от Румъния. Става дума за 105 727 бр овце и агнета и 1613 говеда.

Румънците са подържали постоянна връзка с компетентните органи на съседните държави, а именно: Египет, Ливан, Либия, Сирия, Йордания, Израел, Турция и Кипър, за да поискат логистична подкрепа, ако се наложи.
Египет е доставил на някои кораби допълнителни количества фураж и вода. Превозваните животни са в добро състояние, но въпреки това е имало разработен план за евентуално разтоварване на близки пристанища до канала.

KanalRo3

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук