ФЕТА – Величието на сиренето

0

Едно сирене с име “Фета”  – разтресе гръцката държава.

Грешката на гръцка компания, разкрита в Германия, да предлага фалшива “Фета”, продължава да предизвиква верижна реакция и да заема обществения дебат.
Фетата, дори „влезе” в парламента, където министъра на земеделието каза:

„Няма толеранс в случаите на фалшифициране на нашите продукти. Незабавно изпратихме проверяващите служби в конкретната компания, като лиценза и за производство на “Фета” е замразен до свършването на проверката. Що се отнася до санкциите, които министерството възнамерява да наложи, тъй като одитът все още е в ход, единственото нещо, на което мога да отговоря, е, че буквата на закона ще бъде спазена изцяло .”

По отношение на защитата на продуктите с Национално значение министърът добави още 7 стъпки, с които Министерството ги укрепва:

  1. Преструктуриране на контролите, за по-голяма ефективност,
  2. Сътрудничество с нашите посолства за международни одити,
  3. Сътрудничество с Министерството на финансите за подробни и задълбочени одити,
  4. Големи наказания за нарушители,
  5. Дигитализиране на контрола за работа с мляко,
  6. Извършване на извънредни проверки на внос и износ на продукти със ЗНП / ЗГУ като метод за допълнително предотвратяване на подобни практики, които излагат страната и нейните емблематични продукти.

И министърът заключи: „Ние сме решени да защитаваме, но също така да популяризираме гръцката диета и нейните ценности. За доброто на гръцките производители, потребителите, националната ни икономика “.

И в заключение. Дали това ще се случи някога у нас. Парламента ще постави ли нашето Саламурено сирене на банките. Поводи колкото искате- много вода, много сухо мляко, много мазнина.

.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук