Козето месо – Австралия

Продукцията от козите сякаш започва да се цени все повече.

Козето сирене и кисело мляко се продават на магазините на по-високи цени от продуктите произведени  от краве мляко. А също така, настигнаха и надминаха продуктите от овче мляко.

Така става в момента и с ярешкото месо, което вече стигна 20 лева за   килограм. АВСТРАЛИЯ все още е най-големият износител на козе месо в света, въпреки, че произвежда само около 1% от световното производство.

Стойността на австралийския износ на козе месо е 145,5 милиона австралийски долара през 2020 г., което е с 38% по-малко от нивата от 2019 г.

Производството на австралийски кози намалява за трета поредна година, като общото тегло на трупното месо  е 16 357 тона. Това обаче беше компенсирано до известна степен от увеличението на средното тегло на трупа, което се повиши на  годишна база, до 15,6 кг / глава през 2020 г.,

Австралия не е голям производител на козе месо в световен мащаб, но е най-големият играч в световната търговия с козе месо.
През 2020 г., износът е 14 147 тона.които заминаха за САЩ. Тайван, Южна Корея, Тринидад и Тобаго и Канада.

Козето месо се консумира широко в световен мащаб.
Консумацията на козе месо на глава от населението варира значително в различните страни, като културата и местното производство са основните фактори, влияещи върху диетата.

Източник: MLA.

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук